Θορυβούληδες
2.jpg

Πάμε να δούμε πως συνδέεται ο θόρυβος με τις χελώνες καρέττα καρέττα και την εξαφάνισή τους;

Όπως γνωρίζετε ο θόρυβος την τουριστική περίοδο είναι αυξημένος, τόσο από τα μαγαζιά που βρίσκονται πάνω στην αμμουδιά, όσο και από τ' αυτοκίνητα και τ' αεροπλάνα.
Αυτά τα μαγαζιά προσελκύουν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών και ιδιαίτερα των τουριστών, με αποτέλεσμα ο θόρυβος να είναι πολύ έντονος. Η πολύ δυνατή μουσική και η βαβούρα από τις φωνές των ανθρώπων, φοβίζει τις χελώνες, δε βγαίνουν στην παραλία να γεννήσουν και αναγκάζονται ν' αφήνουν τ' αβγά τους στη θάλασσα. Άλλες φορές γεννάνε τόσο βιαστικά οπότε η φωλιά γίνεται πρόχειρη και ελάχιστα αβγά εκκολάπτονται. Το ίδιο συμβαίνει με τ' αυτοκίνητα και τ' αεροπλάνα. Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους και ο εκκωφαντικός ήχος των αεροπλάνων τις φοβίζει και δε βγαίνουν απ' τη θάλασσα, όπως κι εσάς σας ενοχλεί ο θόρυβος από τ'αυτοκίνητα και τ' αεροπλάνα όταν υπάρχει ησυχία. Οπότε καταλαβαίνετε πως όταν δε μπορούν να βγουν στην αμμουδιά, εξαιτίας του θορύβου, για να γεννήσουν, μειώνεται ο αριθμός τους.

αυτοκινητο.jpg αεροπλανο.jpg

Για να δούμε τι καταλάβατε από τις παραπάνω πληροφορίες;

Τώρα μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας για το θέμα με το οποίο ασχολείται η ομάδα των θορυβούληδων και ν' ανταλλάξετε απόψεις μεταξύ σας. Για να συμμετάσχετε κι εσείς σ' αυτό, πατήστε εδώ.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License