Παγιδούληδες
7.jpg

Θέλετε να δούμε τώρα τι γίνεται με την αλιεία των χελωνών καρέττα καρέττα;

Οι θαλάσσιες χελώνες πρέπει να ανέβουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Όταν παγιδεύονται στα δίχτυα ή τα αγκίστρια δεν μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια και πνίγονται, όπως θα πνιγόταν κι ένας άνθρωπος. Χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες σκοτώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια επειδή παγιδεύτηκαν στα δίχτυα αλιευτικών σκαφών, σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ορισμένοι ψαράδες τη σκοτώνουν από άγνοια ή προκατάληψη. Η προκατάληψη αυτή υπάρχει γιατί κάποιοι ναυτικοί πιστεύουν ότι η θαλάσσια χελώνα αντιπροσωπεύει την καλή ή την κακή τύχη, ανάλογα με την πλευρά στην οποία τη συναντούν. Η δεξιά πλευρά συμβολίζει την καλή τύχη, ενώ η αριστερή την κακή τύχη. Στις χώρες της Βόρειας Αφρικής μέχρι πρόσφατα οι θαλάσσιες χελώνες πουλούνταν στις ψαραγορές και οι άνθρωποι τις μαγείρευαν όπως το κρέας. Από το 1994 όμως απαγορεύτηκε διεθνώς η αλίευση χελωνών. Ωστόσο η συνήθεια παραμένει…

Για να εντοπίσετε τώρα τα ζευγαράκια των λέξεων!

Όλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω γίνονται και στην πραγματικότητα! Θέλετε να μάθετε για την περιπέτεια μιας χελώνας; Διαβάστε την ιστορία της!

Θέλετε τώρα να μεταφερθείτε στο φανταστικό κόσμο των εικόνων, της μουσικής-βίντεο και των πληροφοριών; Μπορείτε κι εσείς, πατώντας εδώ για εικόνες, στο http://www.youtube.com για μουσική-βίντεο και στη διεύθυνση του google για γενικές πληροφορίες.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License